5 ting å gjøre i Oslo en helg i desember.

Stene Osmundsen
Musikant etc.
Publisert 16.11.2017
Oppdatert 20.07.2018

1. MODS!
Dersom du vurderer en sveng innom hovedstaden den andre helga i desember kan du kjøpe en hotellpakke som inkluderer billett til Mods-konsert i Oslo Spektrum lørdag 9. Du kan velge mellom seks sentralt plasserte hoteller, og du kan skreddersy oppholdet etter eget ønske. Velger du for eksempel Scandic Vulkan kan du ha en flaske musserende og jordbær ventende på rommet, nyte en treretters middag (fiskesuppe, langtidsbresert lammebog og sjokolade med salt karamell) før du spaserer til Oslo Spektrum i halv åtte-tiden.

2. ETTER MODS!
Hvis du føler litt på den indre hipsteren i deg, kan du teste Grünerløkka, Oslos svar på New Yorks East Village. Noen utlendinger fra nettstedet The Culture Trip har plukket ut de ti beste barene for deg. Eller du kan invadere The Scotsman på Karl Johan, nappe gitaren fra kveldens trubadur, og tvinge hele lokalet med på Tore Tang, enten de vil eller ikke. Du får ikke mange hipster-poeng for den løsningen, men til gjengjeld kan du bli udødeliggjort med bilde på «Nekta-på-livstid»-veggen i døra.

3. SHOPPING!
Shopshop shopping shop shoppetishop shop. Shop shopshop McShop pluss, selvfølgelig, litt shopping. Shop Shoppolainen skihopp. Schopf Schopphäuser IV, Graf von Schoppingen. Shopshopshop shopping. Shopping! Shoppa-di-du-da sho-sho-sho-shop! GI MEG EN S! GI MEG EN H! GI MEG EN O! GI MEG EN P! HVA BLIR DET? SHOP!

PS. De fleste butikker og kjøpesenter (inkludert Oslo City) har søndagsåpent den 10. desember!

Oslo 1994: Edvard Munch sitt maleri ‘Skrik’ ble stjålet gjennom dette vinduet i Nasjonalgalleriet. Det står en stige opp mot vinduet. Foto: Stig B. Hansen, NTB / SCANPIX

4. DAGEN DERPÅ.
En søndags formiddag i Oslo kan man bruke til å oppleve nakne stein-mennesker, estetisk tiltalende stablet i Vigelandsparken. Eller man kan ta en tur i Nasjonalgalleriet, på Munchmuseet eller en mengde andre utstillingslokaler for å titte på malerier og den slags. Nasjonalgalleriet er, praktisk nok, døgnåpent (stige anbefales), så man kan få med seg en ganske eksklusiv suvenir eller to, hvis man er sprek nok til beins.

På tradisjonsrike Bislett er det sikkert NM på skøyter, så man kan pakke seg inn i frakk og topplue, ta med termos med varm sjokolade, eventuelt lommelerke med pjolter, og heie på Seiersten, Hjallis, Knerten, Egget, Jorsett, Bjørnsen, Johannesen, Heiden og alle de andre. NB! Ingen blitz i siste indre!

5. MEN HVA MEG MEG’A?
Dersom du er en av dem som faktisk bor i Oslo året rundt, er jo det slett ingen hindring for å hive seg på forslagene i denne artikkelen, inkludert det med hotellpakke, sjampis og jordbær. Det er så vidt vi vet slutt på de tider da lokalbefolkningen ikke fikk servering eller innlosjering på heimbygds-hotellet. Dersom du trenger et kræsj-kurs i hva en Mods-konsert er, kan du se et sammendrag hos NRK. Snakkes!